Event date: 2011-11-02 W dniach 2-4 listopada 2011 r. w Trieście odbędzie się druga konferencja na temat biologii systemowej i nowych technik sekwencjonowania. Biologia systemowa, wykorzystująca duże ilości danych biol
Konica Minolta wprowadzanowoczesne usługi w chmurze Warszawa, 4 lipca 2018 – Sposób myślenia o pracy i jej charakter dynamicznie się zmieniają: między 1995 a 2015 rokiem liczba osób pracujących zdalnie zwiększyła się aż
Data 4 11 2020IoT słabym ogniwem przemysłuGDAŃSK – Każdego dnia podejmowanych jest nawet 230 tysięcy prób cyberataków wykorzystujących złośliwe oprogramowanie. Skala zagrożeń, dotyczących także biznesu oraz przemysł
Event date: 2012-03-31 Dnia 31 marca 2012 r. w Kioto, Japonia, odbędą się międzynarodowe warsztaty nt. statystycznego uczenia maszynowego w celu przetwarzania mowy. Do niedawna badania naukowe w dziedzinie statystycznego
Event date: 2011-11-18 Dnia 18 listopada 2011 r. w Barcelonie, Hiszpania, odbędzie się wydarzenie pt. "Wykorzystywanie informacji lingwistycznych do hybrydowego tłumaczenia automatycznego". Tłumaczenie automatyczne stero
Event date: 2012-03-19 W dniach 19 - 21 marca 2012 r. w Paryżu, Francja, odbędzie się wydarzenie pt. "Międzynarodowy kongres nt. mikrobiomu człowieka". Badania naukowe nad mikrobiomem człowieka zapewniają wgląd w rel
Event date: 2012-03-01 W dniach 1 - 3 marca 2012 r. w Paryżu, Francja, odbędzie się wydarzenie pt. "Konferencja nt. serca i mózgu". W toku badań medycznych ustalono, że jeśli chodzi o udary, jedna czwarta wszystkich u
Warszawa, 13 grudnia 2017 r.Informacja prasowa Wdrożenie RODO jak produkcja samochoduProces wdrożenia i utrzymania zgodności z unijnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych (RODO), można porównać do procesu produkcji i
Event date: 2012-02-16 W dniach 16 - 17 lutego 2012 r. w Walencji, Hiszpania, odbędzie się wydarzenie pt. "Międzynarodowe sympozjum nt. jonotropowych receptorów glutaminianu". Jonotropowe receptory glutaminianu (iGluRs)
5 powodów, dla których warto mieć w domu zmywarkęZmywarka to coraz bardziej popularne urządzenie w naszych kuchniach – znajduje się jużw prawie 30 proc. polskich domów. Wciąż jednak wiele osób zastanawia się, czy warto